Υλικά
160 γρ. Αλεύρι Γιώτης
1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ Γιώτης
125 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
125 γρ. κουβερτούρα Γιώτης
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους + λίγο για τη φόρμα
μια πρέζα κανελα
80 Γρ ουισκι
60 γρ. κορνφλάουρ
600 γρ. γάλα πλήρες
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. κακάο κοσκινισμένο Γιώτης
20γρ ουισκι
μια πρεζα κανελα
100 γρ. βούτυρο σε κύβους
Εκτέλεση:
Για το κέικ:Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συχνά. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το ουισκι. Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά
Για την κρέμα:Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει και να γίνει μια πηχτη κρέμα.Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο,την κανέλα και το ουισκι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ