Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. λευκή κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο σε κύβους
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
110 γρ. ζάχαρη άχνη
35 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
σιρόπι σοκολάτας και παγωτό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και τα λιώνουμε. Ανακατεύουμε με μαρίζ να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε 6 φόρμες και μοιράζουμε το μείγμα. Γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 του ύψους της. Προσθέτουμε στο κέντρο κάθε φόρμας 10γρ. λευκής κουβερτούρας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C στον αέρα. Ψήνουμε για 8-10' στην πάνω θέση του φούρνου. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό (βανίλια) και σιρόπι σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ