ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Σοκολατένια Κόλαση
Διαγωνισμός
Υλικά

Ζυμη

2/3 κουπας ηλιελαιο (170 ml)
2 κουπες ζαχαρη (500 γραμμαρια)
6 αυγα
2 βανιλιες
2 κουπες φαρινα γιωτης (350 γραμμαρια)
1 συσκευασια κακαο γιωτης
1 κουταλακι γλυκου μπεικιν
λιγο αλατι
1 κουταλακι γλυκου σοδα φαγητου οχι πολυ γεματο
1 κουπα γαλα (300 ml)
1 κουβερτουρα 65% κακαο

Σιροπι

100 ml νερο
2 κουταλιες σουπας ζαχαρη οχι πολυ γεματες
2-3 κουταλιες σουπας κονιακ η ουισκι

Γλασο

2 κουβερτουρες 65% κακαο
50 ml γαλα
1 κουταλια γλυκου μαργαρινη
1 κουβερτουρα ασπρη
30 ml γαλα

Εκτέλεση:
Πρωτα βραζουμε το σιροπι.Βραζουμε την ζαχαρη με το νερο για 5 λεπτα οταν κρυωσει βαζουμε το κονιακ η το ουισκι.
Για την ζυμη. Χτυπαμε το ηλιαιλεο με την ζαχαρη, βαζουμε τα αυγα ενα ενα και προσθετουμε το γαλα.Εχουμε ανακατεψει την φαρινα, τις βανιλιες, το κακαο,το αλατι, την σοδα και το μπεικιν. Τα ριχνουμε σιγα σιγα στο μειγμα.Εχουμε χτυπησει την μια κουβερτουρα στο μπλεντερ και την προσθετουμε στην ζυμη. Σε ενα ταψι νουμερο 32 κοβουμε μια λαδοκολλα οσο ειναι ο πατος και βουτυρωνουμε ελαφρα. Αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους για 50 λεπτα στον αερα, σβηνουμε τον φουρνο και αφηνουμε αλλα δεκα λεπττα μεσα. Βγαζουμε απο τον φουρνο και ριχνουμε κατευθειαν επανω το σιροπι.Αφου κρυωσει το γλυκο αναποδογυριζουμε σε πιατελα και αφαιρουμε το χαρτι. Λιωνουμε τις δυο κουβερτουρες με 65% κακο με τα 50 ml γαλα και την μαργαρινη απλωνουμε στο γλυκο. Οταν κρυωσει το γλασο λιωνουμε την ασπρη κουβερτουρα με τα 30 ml γαλα και βαζουμε απο επανω.
Καλη επιτυχια!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή