ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ
Διαγωνισμός
Υλικά

ΣΙΡΟΠΙ
½ νεροπότηρο ζάχαρη
½ νεροπότηρο νερό
λίγο κονιάκ
ΚΡΕΜΑ
3 παντεσπάνια σοκολάτας Γιώτης
3 φυτικές κρέμες Γιώτης
150γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη Γιώτης
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 σακουλάκι σταγόνες φράουλα Γιώτης

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο ψυγείο τη φυτική κρέμα Γιώτης να παγώσει για 4-5 ώρες.
Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά του σιροπιού και τ’ αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε σε μπολ στο μίξερ τη φυτική κρέμα Γιώτης με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, ν’ αναμειχθούν καλά και να γίνουν σφιχτή σαντιγί.
Ρίχνουμε σ΄ ένα άλλο μπολ το κακάο σκόνη Γιώτης, 4-5 κουταλιές σούπας από τη σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ για 2’ ώστε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα σοκολατένιο.
Στη λευκή σαντιγί προσθέτουμε 4-5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, ώστε η σαντιγί μας να γίνει ροζ.
Αφού λοιπόν ετοιμάσαμε τα υλικά μας, σιρόπι, ροζ σαντιγί και σοκολατένια σαντιγί, είμαστε πλέον έτοιμοι να στήσουμε την τούρτα μας.
Τοποθετούμε σ΄ ένα δίσκο το πρώτο παντεσπάνι και μ’ ένα κουτάλι το σιροπιάζουμε ελαφρά.
Στρώνουμε 4-5 κουταλιές από τη ροζ σαντιγί και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το οποίο σιροπιάζουμε. Απλώνουμε από πάνω την σοκολατένια σαντιγί και σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε κι αυτό.
Κρατάμε σ’ ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής λίγο από τη ροζ σαντιγί για να στολίσουμε στο τέλος κάνοντας σκόρπιους ρόζους.
Στρώνουμε την υπόλοιπη ροζ σαντιγί στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας. Με το κορνέ κάνουμε σκόρπιους ρόζους και τοποθετούμε πάνω σε κάθε ρόζο μία σταγόνα φράουλας Γιώτης.
Σ΄ ένα μπρίκι βάζουμε νερό να βράσει και βυθίζουμε τις σταγόνες φράουλας Γιώτης, μαζί με το σακουλάκι, γα να λιώσουν.
Περιχύνουμε πλέον με την λιωμένη σοκολάτα φράουλα Γιώτης και με την ανάποδη από ένα κουταλάκι του γλυκού, την απλώνουμε στην επιφάνεια και τριγύρω από τους ρόζους.
Αφήνουμε την τούρτα για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να παγώσει, και σερβίρουμε.


Καλή απόλαυση.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή