Υλικά
Για το κέικ:
2½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
2 κουτ. γλυκού μπέικινγκ πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
250 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλυτζ. τσαγιου γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
100 γραμ. Praline Dream (Πραλίνα κακάο με μπισκότο) ΓΙΩΤΗΣ
1/2 φλυτζ. καφέ γάλα ζεστό
1 στικ βανίλιας
Αλεύρι και βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Για το γλάσο:
1 φακελάκι (100 γραμ.) ΣΟΚΟΛΑΤΑ με γεύση φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
2 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Για το κέικ:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
2. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
3. Μετά χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και, όταν ασπρίσουν, προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.
4. Ρίχνουμε το γάλα, λίγο-λίγο, και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να απορροφηθεί.
5. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας να χτυπάς, μέχρι να ενσωματωθεί.
6. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κακάο και την πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ και το ζεστό γάλα μέχρι να λιώσουν.
7. Χωρίζουμε το μίγμα του κέικ στα 2. Στο ένα μέρος προσθέτω το μίγμα με το κακάο με την πραλίνα και το χτυπάμε στο μίξερ ελαφρώς μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
8. Αλείφουμε μια φόρμα με μαργαρίνη και εν συνεχεία αλευρώνουμε καλα. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι να φύγει.
9. Ρίχνουμε αρχικά στη φόρμα τη ζύμη χωρίς το κακάο και την πραλίνα και έπειτα από πάνω προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα.
10. Ψήωούμε για 45 λεπτά στις αντιστάσεις, ύστερα βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο (5-10 λεπτά), ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει καλά για να περιχύσουμε το γλάσο.
Για το γλάσο:
Σε ένα μεγάλο μπρίκι προσθέτουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τις σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχει το γλάσο μας λεία μορφή. Περιχύνουμε το κέικ μας (αφού έχει κρυώσει καλά) με το γλάσο και σερβίρουμε.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ