Υλικά
2 Φλυντζ. τσαγ. γάλα πλήρες
400 ml κρέμα γάλακτος
380 gr τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
80gr παστέλι αμύγδαλο
125gr κουβερτόυρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
3 κ.σ γλυκό κυδώνι
1φύλλο. παντεσπάνι ΓΙΩΤΗΣ
170 gr. κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
1 φλυντζ.καφ.νερό
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα ,στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και αφότου την κατεβάσουμε από την φωτιά την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα έτσι έχουμε ετοιμάσει την γκανάς μας. Θρυμματίζουμε και το παστέλι.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά από το γλυκό κυδώνι ,το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αμέσως το βάζουμε στο παντεσπάνι για να μαλακώσει και να θρυμματιστεί,προσθέτουμε την μισή ποσότητα απο την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το τριμμένο μπισκότο ,το απλώνουμε σε ένα τσέρκι 19cm και απο επάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο γλυκό κυδώνι
Στη συνέχεια την κρέμα ,τη γκανάς και στο τέλος το τριμμένο παστέλι αμύγδαλο.
Βάζουμε το γλυκό για 2 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Καλή μας επιτυχία
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ