ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Διαγωνισμός
Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ:

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΩΤΗΣ Γ.Ο.Χ
500 ml ΝΕΡΟ
2 κ.γ. ΞΥΔΙ
4 κ.γ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/2 κ.γ. ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΓΙΩΤΗΣ
250γρ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 κ.γ. ΑΛΑΤΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΙΛΦΕΙΓ:

125 γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ ΛΕΥΚΗ ΓΙΩΤΗΣ
1 φακελάκι ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ
2 φακελάκια ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΛΦΕΪΓ ΓΙΩΤΗΣ
1.200 ml ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

100 γρ άγνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΖΥΜΗ:

Προσθέτουμε 1 κιλό ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΩΤΗΣ γ.ο.χ σε ένα μπόλ, αφού κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο προσθέτουμε 500 ml ΝΕΡΟ, 2 κ.γ. ξύδι, 4 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ αλάτι, 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε μορφή μπαστουνιού και την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη, αφού την ζυγίσουμε. Ανοίγουμε ξεχωριστά με τον πλάστη μας το κάθε μπαστούνι σε φύλλο. Το αλοίφουμε με την μιση πόσότητα ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ με ΒΟΥΤΥΡΟ στο πάνω μέρος του και διπλώνουμε στα 2, έπειτα στα 4 και τέλος στα 8. Τοποθετούμε την ζύμη μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά προκειμένου να ξεκουραστεί αφού την σκεπάσουμε με μεμβράνη. Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα μας και τα ψήνουμε ξεχωριστά στους 200Co στο φούρνο μας μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου για 25 λεπτά. Για να βγει πιο γλυκιά η σφολιάτα μας αλοίφουμε εκ νέου το φύλλο μας με ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική πρωτού μπει για ψήσιμο. Τρυπάμε με ένα πιρούνι το φύλλο μας. Τοποθετούμε στον φούρνο μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΙΛΦΕΪΓ:

Σε ένα μπόλ προσθέτουμε 1.200 ml φρεσκο γάλα, προσθέτουμε 2 φακέλους ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΩΤΗΣ ΜΙΛΦΕΪΓ και τα χτυπάμε με το μίξερ μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και προκύψει κρέμα με υπέροχη υφή. Στο τέλος προσθετουμε ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ και τριμμένη ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΙΩΤΗΣ ΛΕΥΚΗ για να δέσει και να αποκτήσει ωραιότερη γεύση και άρωμα η κρέμα μας και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

ΣΤΗΣΙΜΟ:

Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο μας το οποίο θρυμματίζουμε αν θέλουμε λίγο και καλύπτουμε με μα στρώση κρέμας. Έπειτα τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο μας με την ιδια διαδικασία. Αφού ρίξουμε από πάνω και την τελευταία στρώση κρέμας, σπάζουμε φύλλο, καλύπτουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με άγχνη ζάχαρη. Τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 4 ώρες προκειμένου να παγώσει καλά το γλυκό μας για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή