Υλικά
•95γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
•4γρ. μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
•2γρ. αλάτι
•4 αυγά
•135γρ. ζάχαρη
•4 βανιλίνες
•28γρ. καλαμποκέλαιο
•κρέμα ζαχαροπλαστικής cheesecake ΓΙΩΤΗΣ
•250ml γάλα
•σιρόπι βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ
•ζάχαρη άχνη
•φρουί γλασέ/κομματάκια φρούτων (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃. Καλύπτουμε ένα ταψί (30x40 cm ή και λίγο μικρότερο) με λαδόκολλα.
2.Ετοιμάζουμε το κέικ: σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ, μαζί με το μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
3.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλίνες. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα, προσθέτουμε σταδιακά και το μείγμα του αλευριού.
4.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
5.Πασπαλίζουμε μια πετσέτα με ζάχαρη άχνη, και αναποδογυρίζουμε πάνω της το κέικ. Αφαιρούμε την λαδόκολλα, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
6.Ενώ το κέικ είναι ακόμη ζεστό, το τυλίγουμε με την πετσέτα, το αφήνουμε να κρυώσει και να πάρει σχήμα, και μετά το ξανανοίγουμε.
7.Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε το μισό περιεχόμενο του φακέλου κρέμα ζαχαροπλαστικής cheesecake ΓΙΩΤΗΣ, με 250ml κρύο γάλα.
8.Προσθέτουμε στην κρέμα λίγο σιρόπι βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ, και ανακατεύουμε.
9.Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ.
10.Τυλίγουμε το κέικ και έπειτα διακοσμούμε με σιρόπι βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ, ζάχαρη άχνη, και προαιρετικά, με φρουί γλασέ/κομματάκια φρούτων.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ